HQkamerás vizsgálat díjak, egyedi árajánlat kérés


Szolgáltatásunkat az alábbi díjak ellenében tudja igénybe venni:


Panellakás belső helyszíni hQkamerás vizsgálat szóbeli kiértékeléssel hőkamerás képek email/Cd-n 7000,- Ft+ÁFA
(8890,- Ft)
Panellakás belső helyszíni hőkamerás mérés, vizsgálat + kiértékelt jegyzőkönyvkészítés küldés email/Cd-n 11000,- Ft+ÁFA
(13970,- Ft)
Panellakás belső helyszíni hőkamerás mérés, energetikai tanúsítvány 22000,- Ft+ÁFA
(27940,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80 m2-ig, helyszíni hQkamerás mérés szóbeli kiértékeléssel hőkamerás képek email/Cd 10000,- Ft+ÁFA
(12700,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80 m2-ig, helyszíni hőkamerás mérés, vizsgálat + kiértékelt jegyzőkönyvkészítés küldés email/Cd-n 16000,- Ft+ÁFA
(20320,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80 m2-ig energetikai tanúsítvány 26000,- Ft+ÁFA
(33020,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80-150 m2-ig, helyszíni hőkamerás mérés szóbeli kiértékeléssel hőkamerás képek email/Cd 14000,- Ft+ÁFA
(17780,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80-150 m2-ig, helyszíni hőkamerás mérés, vizsgálat + kiértékelt jegyzőkönyvkészítés küldés email/Cd-n 20000,- Ft+ÁFA
(25400,- Ft)
családi ház, tégla lakás 80-150 m2-ig energetikai tanúsítvány 32000,- Ft+ÁFA
(40640,- Ft)
Épületgépészeti, elektromos rendszer hőkamerás vizsgálat 10000,-Ft+ÁFA-tól
(12700,- Ft-tól)

A fenti hőkamerás vizsgálatokhoz kérhető probléma megoldási terv, melynek felára az alapdíj 100%-a.

Az itt feltüntetett általános eseteken kívüli hőkamerás vizsgálat egyedi árajánlat tárgyát képezi.

Magyarország területén általánosan, telephelyeinktől 40,- Ft/km+ÁFA (50,80 Ft/km) kiszállási díjat számolunk fel az oda vissza útra. Ez a maximális kiszállási díj. Amennyiben munkánkat úgy tudjuk szervezni, hogy több hőkamerás vizsgálat van egy megyében, városban, akkor a kiszállási díj egy vizsgálatra eső része csökkenhet. Ehhez az is kell természetesen, hogy az általunk adott időpont megfeleljen Önnek is.

Csökkentse le ÖN a kiszállási díjat!! Amennyiben egymáshoz közel álló ingatlanok vizsgálatát kérik a kiszállási díj arányosan megoszlik.

Kapcsolat felvételi űrlap


<?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>

Hőkamerás vizsgálat

Láthatóvá tesszük a hőenergiát!!

Magas fűtésszámla? Hideg fal? Penészfoltok a falakon? Penészes sarkok?

A magas fűtésszámlát a feleslegesen elhasznált energia okozza. Miért használunk több energiát? Mert fázunk!! De miért? Ennek lehet oka az, hogy az épület falazatainak, padlójának, födémének hőszigetelő értéke túlságosan alacsony, és ezeken a jő hővezető helyeken eláramló meleggel az utcát, vagy a szomszéd lakást fűtjük A rosszul hőszigetelt padlókon pedig fázik a lábunk. Ha hideg az épület fala, akkor pedig a hőérzetünk kellemetlen függetlenül attól, hogy a levegő hőmérséklete ideális.
A penészesedést, penészes falat egyéb okokon felül a rosszul hőszigetelt épületelemek okozhatják, ugyanis a hideg falfelületeken (harmatponti hőmérséklet alatti) a kicsapódó párás felületek megtelepszenek a gomba spórák, így fal nedves, vizes, penészes lehet.

Ezek a jelek nagy valószínűséggel az épület hőszigetelésének valamilyen hibájára utalnak. A rosszul hőszigetelt épületek energia felhasználása többszöröse lehet egy jól hőszigetelt épületnél. energetikai számítás

Kapcsolat felvételi űrlap


<?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>

Mire jó a hQfénykép, a hőkamera?

Az épület hőszigetelési állapotát, hibáit gyorsan, tisztán, nagy magabiztossággal egy HŐKAMERÁS vizsgálattal lehet megállapítani. A vizsgálatot képzett szakembereink pár óra alatt ( az ingatlan méretétől függően általában 2-3 óra) elvégzik, és Ön már a helyszínen azonnal tájékozódhat az ingatlan hő térképe alapján annak hőszigetelési állapotáról Ezt egy professzionális, speciális thermo kamera segítségével tudjuk Önöknek elvégezni, melynek felvételeit a helyszínen egy számítógép egy sokat tudó szoftver segítségével azonnal ki tud értékelni. A helyszínen szóbeli kiértékeléssel, illetve a későbbiekben a felvételek írásos kiértékelésével kaphatnak képet a hőszigetelés állapotáról.

Mire jó a hőfénykép, a hQkamera?

 • falazat ellenőrzése, hőszigetelések ellenőrzése
 • a hőszigetelés szükségességének ellenőrzése
 • nyílászárók hiányosságainak kivizsgálása
 • hőhidak feltérképezése
 • nedvesedés, penészesedés okainak feltárása
 • födémek, tetőterek vizsgálata
 • elektromos rendszer hibáinak felderítése
 • vízszivárgás, padlófűtés, falfűtés sérülések könnyű felismerése

A vizsgálat során feltárt hibák szinte milliméter pontosan meghatározhatóak, így a bontással járó javítások jelentős költség és bontás megtakarítással végezhetők el. Gondolja csak el, ha egy falfűtésben, vagy padlófűtésben kell megkeresni a szivárgást. A nyílászáróknál is láthatóvá tehetők a tömítetlenségek, stb.

Amit kínálunk:

 • Hőkamerás vizsgálat helyszíni szóbeli kiértékeléssel
 • Hőkamerás vizsgálat az irodánkban történő kiértékeléssel, az eredményről részletes írásos anyagot továbbítjuk a megrendelőnek (elektronikus formában, email/Cd)
 • Hőkamerás vizsgálat az irodánkban történő kiértékeléssel, az eredményről részletes írásos anyagot továbbítjuk a megrendelőnek nyomtatott formában postai úton
 • Épület energetikai tanúsítvány készítése, dokumentálás. Kormányrendelet: 176/2008-as kormányrendelet "Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról".

Kapcsolat felvételi űrlap


<?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>     <?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>     <?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>

Ingatlant venne, vagy eladna?


A fenti rendeletben meghatározzák, hogy milyen ingatlanok adás-vételét megelőzően kötelező az energetikai tanúsítvány (ingatlan zöldkártya).

Ingatlant eladóknak: A rendeletben leírtakon túlmenően azt tapasztaljuk, hogy egyre több vevő igényli, hogy az általa kinézett ingatlanról legyen egy dokumentált hőkamerás vizsgálat. A vevő igénye érthető, hiszen nem lát a falak mögé (szigetelés, nedves fal, vizes fal ) és így egy egyszerű vizsgálattal meg tud győződni arról, hogy milyen épületet szeretne megvenni. A vizsgálat ára pedig egy közepes árú ingatlan áránál például az ügyvédi költség díját sem közelíti meg.

Többen próbálnak eladóként avval védekezni, hogy majd, ha a vevő igényli akkor megcsináltatom. Oké. De a vevő a király, Ő azonnal szeretné látni. Ha az érdeklődőnek megtetszik az ingatlan és Ön azonnal fel tudja mutatni az ingatlan zöldkártyáját, ezzel tanúsítja azt, hogy az ingatlan nem csak szép, nem csak jó csendes helyen van, de még energia takarékos is, jó a szigetelése. Szinte nyert ügye van. Ne várjon addig amíg a vevő kéri, mert amíg elkészül a hőkamerás tanusítvány, a zöldkártya, addig a vevő tovább nézelődik és találni fog egy olyant, aminek már megvan a zöldkártyája. Ön meg újra várhat újabb vevőkre. Tehát a felkészült eladónak ott van a tulajdoni lap mellett az energetikai tanúsítvány is.

Ingatlant vevőknek: Úgy vélem nem kell különösebben magyarázni, hogy miért szükséges a zöldkártya? Nagyon sok kellemetlenségtől megóvhatja magát, ha kéri az eladótól az ingatlan energetikai tanúsítványát. Ugyanis például a penészt, a hideg vizes falakat, az elviselhetetlenül magas fűtésszámlát csak a hideg időkben fogja tapasztalni. Az ingatlan adás-vétel pedig inkább tavasztól őszig terjedő időszakban jön létre. Tehát ne tévessze meg a frissen festett fal, kérje az energetikai tanúsítványt. Sokszor találkozunk olyan esettel, amikor a nyáron megvett ingatlannál a fűtési idény beköszöntével jelentkeznek a problémák. Az ingatlan szinte mindegyikünk (családunk) egész életének munkájának gyümölcse. Ha Ön megvesz egy idővel penészesedő, hideg lakást, akkor utána mit csinál? Perel? Kit? Miért? Eladja az ingatlant? Kinek? Ezeket kell Önnek végig gondolnia, amikor ingatlant vesz (persze sok egyéb más fontos dologgal együtt)

Kapcsolat felvételi űrlap


Épület energetikai számítás

A hőkamerás mérések feltételei

A hőkamerás vizsgálatok a hőmérséklet különbségeken alapulnak. Ezt látjuk a hőkamerás felvételeken. Ezeket az adatokat lehet kiértékelni. A teljesség igénye nélkül tárgyalva, ahhoz, hogy a számítások alapjául szolgáló mérések megbízhatóak legyenek, megfelelő hőmérséklet különbség kell a belső és külső tér között. Ugyanis arra vagyunk kíváncsiak, hogy a belső és külső teret elválasztó építőanyagok mennyire engedik, vagy nem engedik át a belső, illetve külső hőmérsékletet. Ebből adódóan ezeket a hőkamerás méréseket a őszi és tavaszi időszak között elvégezni. A belső és külső környezet között 10 C fok körüli hőmérséklet különbségnek kell lenni legalább. Ezt enyhébb napokon elő lehet segíteni a mérés időpontjára időzített túlfűtéssel.

A hőkamerás mérés időpontját úgy kell megválasztani, hogy az épület tájolását alapul véve a vizsgálandó felületeket ne érje erős napsütés a mérés elvégzése előtt és közben.

Kapcsolat felvételi űrlap


Munkavállalás helye:


 • Budapest és Pest megye
 • Bács-Kiskun megye
 • Baranya megye
 • Békés megye
 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 • Csongrád megye
 • Fejér megye
 • Győr-Moson-Sopron megye
 • Hajdú-Bihar megye
 • Heves megye
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Komárom-Esztergom megye
 • Nógrád megye
 • Somogy megye
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 • Tolna megye
 • Vas megye
 • Veszprém megye
 • Zala megye


A mérőkészülék Fluke TI 25

<?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>
<?=TITLE1.' - hőkamerás vizsgálat'?>

Tulajdonságok

 • Az egyedülálló IR-Fusion® technológiával mőködő kamerával, amely kombinálja a hagyományos és az infraképet, és a SmartView" szoftverrel egyszerő és könnyű a hibafeltárás és a jegyzőkönyvkészítés
 • Kép a képben üzemmód
 • Felhasználási területek:
  épület diagnosztika, karbantartás, hibafeltárás, megelőző karbantartás, ipari-, és kereskedelmi villamos berendezések, főtés, szellőztetés, légkondicionálás

Képalkotási tulajdonságok

 
Hőkép látómező23° vízszintesen x 17° függőlegesen
Minimális fókusztávolságHőkép optika: 15 centiméter, hagyományos optika: 46 centiméter
Hőérzékenység<0.1°C, 30°C-on
Minimális span (auto / kézi)5°C / 2.5°C
FókuszálásKézi
Detektor méretD160 x 120
Képalkotó módokKép a képben (választható MAX, ÁTLAG, MIN), és teljes infrakép (választható MAX, ÁTLAG, MIN)
  
Hagyományos kamerakép640 x 480 pixel, színes
  

Hőmérsékleti mérések

 
Hőmérséklettartomány-20 - +350°C, két méréstartományban
Pontosság± 2°C vagy 2% (amelyik nagyobb)
Mérési módokKözéppont és hideg és meleg markerek
Emissziós tényező állítás a képernyőnVan
  

Képmegjelenítés

 
Digitális kijelző9.1 cm átlójú színes VGA (640 x 480) LCD
LCD háttérvilágításKézi fényerőállítás vagy automatikus
Megjelenítési módokIronbow, blue-red, high contrast, amber, hot metal, grey
  

Kép és adattárolás

 
Tároló médium 22GB SD kártya, 3000 bmp kép, vagy 1200 IR-Fusion kép
Elfogadott fájlformátumokJPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, WMF, EXIF és EMF
Hangjegyzet lehetőségVan
  

Szoftveres beállítások

 
Setup beállításokDátum/idő, °C/°F, nyelv, emisszió, hot spot, és cold spot a képen
Nyelvi beállításokAngol, Német, Francia, Spanyol, Portugál, Olasz, Svéd, Finn, Orosz, Cseh, Lengyel, Török, Kínai, Koreai, Japán
  
Kép kontrolAutomatikus és kézi hangolás
Kijelző indikátorokAkkumulátor állapot, óra, középpont hőmérséklet, méréstartomány és span, alsó-, és felső riasztási határértékek
  

Tápellátás

 
AkkumulátorBeépített tölthető akkumulátor
Mőködési idő3 - 4 óra folyamatosan
Töltés2 óra (mőködés közben is)
AC tápAC adapter / töltő 110 / 230V AC, 50-60Hz
EnergiaspórolásAutomatikus kikapcsolás és készenléti mód beállítható
  

Környezeti feltételek, mechanikai adatok

 
Mőködési hőmérséklet-20 - +50°C
Tárolási hőmérsékletMűködési és tárolási: 10% - 90% nem kicsapódó
  
Víz és porállóságIP54
Ejtési vizsgálat 2 méterVan
Objektív védőkupakVan
Tömeg (akkumulátorral)1.2 kg